Fiti patrioti ! Fumati pentru salvarea economiei nationale !

vineri, 22 mai 2009


Oficialitatile guvernamentale locale din China au lansat populatiei ordinul de a fuma un numar de aproximativ un sfert de milion de bax-uri de tigari pe zi. Aceasta campanie de sustinere a fumatului are ca scop revigorarea industriei tutunului din China in contextul agravarii crizei economice mondiale.
Edictul in cauza a fost publicat de autoritatile provinciei chineze Hubei, care au specificat intr-un paragraf ca vor amenda chiar persoanele oficiale care “ isi vor rata obiectivele asumate” si vor fi prinse fumand tigari produse de marcile rivale sau vor cumpara tigari manufacturate in provinciile vecine. Pana si scolile au intrat in aceasta campanie, fiecare unitate de invatamant primind un set de reguli de fumat impus profesorilor. Un sat din Hubei a primit ordinul de a fuma o cota de 400 cartuse de tigari pe an. Aceasta campanie care a aparut in ciuda masurilor anti-fumat luate anterior la Beijing, a fost demarata in scopul cresterii fondurilor si taxelor locale, precum si pentru a poteja productia locala de tigari in fata competitiei externe.

Aceasta masura va revigora economia locala prin incasarea unui surplus de taxe venit din cresterea frecventei fumatului”, declara Chen Ninzu, membru al concernului de tutun Gong’an. China are in prezent un numar de circa 350 milioane fumatori, dintre care un milion mor anual datorita bolilor produse de fumat.
Share this article :

0 comentarii:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Copyright © 2013. Descopera - All Rights Reserved
Template Created by Descoperi
Proudly powered by Blogger