Organe, tuburi si computere: un aparat biomecanic va stimula progresul chirugiei

sâmbătă, 23 mai 2009


A fost inventat un mecanism care poate face o inima de animal - cumparata de la macelarie - sa bata si sa pompeze lichid
Numeroase dispozitive utilizate la ora actuala in operatiile pe cord deschis necesita prezenta unor porci vii; sunt utilizati porcii, deoarece valvele cardiace ale acestora sunt foarte asemanatoare celor umane.
Insa “sistemul cardiac dinamic” construit de cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Nord, SUA, foloseste inimi obtinute de la porci sacrificati in mod obisnuit, in abatoare. Cuplata cu un sistem de circulatie a lichidelor controlat de un computer, o astfel de inima poate pompa lichid (o solutie salina) intr-un mod foarte “realist”, permitand desfasurarea unor experimente care vor permite chirugilor sa dezvolte noi instrumente si tehnici utile in chirurgia cardiaca.
Un experiment realizat cu ajutorul acestui sistem este de 100 de ori mai ieftin decat unul care implica prezenta unui animal viu. Aparatul permite cercetatorilor sa filmeze ceea ce se intampla in interiorul inimii, putand fi astfel testate diferite tehnici utilizate, de pilda, in operatiile de reparare a valvelor inimii.
Sursa: Mail Online
Share this article :

0 comentarii:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Copyright © 2013. Descopera - All Rights Reserved
Template Created by Descoperi
Proudly powered by Blogger