Avertisment NASA !

vineri, 22 martie 2013

"Dacă un asteroid gigantic s-ar îndrepta spre Pământ, în prezent..."

  Charles Bolden, directorul NASA, şi-a oferit sfatul cu privire la cum ar putea fi soluţionată o eventuală situaţie de urgenţă în care un asteroid gigantic s-ar îndrepta spre Pământ şi ar urma să cadă în regiunea New York-ului: "Să ne rugăm!", conform Reuters.

  Charles Bolden, directorul NASA, a făcut declaraţii ciudate în SUA. Întoarcerea spre cele sfinte este tot ce pot face SUA în prezent, sau orice alt stat de pe Pământ, pentru a împiedica potenţiali asteroizi încă neidentificaţi care ar urma să cadă pe Pământ, conform declaraţiilor susţinute de Bolden marţi, în faţa Comisiei parlamentare pentru Ştiinţă din cadrul Camerei Reprezentanţilor de la Washington.

  Aceste discuţii sunt în prezent mai de actualitate decât oricând, după ce un asteroid cu diametrul de aproximativ 17 metri a explodat la 15 februarie deasupra regiunii ruse Celiabinsk, provocând o undă de şoc ce a spart numeroase geamuri, rănind peste 1.500 de persoane. În aceaşi perioadă de timp, un asteroid de dimensiuni mai mari, descoperit în urmă cu un an, a trecut la distanţă foarte mică pe lângă Pământ, aproximativ 27.600 de kilometri, distanţă mai mică decât cea la care se află pe orbită reţeaua de sateliţi meteorologici şi de televiziune

  Aceste evenimente "demonstrează faptul că trăim într-un sistem solar activ, existând obiecte potenţial periculoase care trec prin vecinătatea noastră cu o frecvenţă surprinzătoare", conform deputatului democrat de Texas Eddie Bernice Johnson. 

"Am fost norocoşi că evenimentele petrecute luna trecută au rămas o simplă coincidenţă interesantă pentru că se puteau transforma într-o catastrofă", a precizat şi Lamar Smith, un republican din Texas şi preşedintele comisiei.

NASA a identificat şi urmăreşte aproximativ 95% din obiectele de dimensiuni mari din apropierea Pământului, obiecte cu diametrul de cel puţin 1 kilometru.

"Un asteroid de asemenea dimensiuni, de 1 kilometru sau mai mare, are capacitatea de a pune capăt civilizaţei umane", susţine consilierul ştiinţific de la Casa Albă John Holdren. În medie, un asteroid de dimensiuni mari loveşte Pământul o dată la 1.000 de ani.
Share this article :

0 comentarii:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Copyright © 2013. Descopera - All Rights Reserved
Template Created by Descoperi
Proudly powered by Blogger