Înlăturarea părului pubian creşte riscul de apariţie a bolilor cu transmitere sexuală?

miercuri, 20 martie 2013

Înlăturarea părului pubian creşte riscul de apariţie a infecţiilor de piele, sugerează un nou studiu realizat de cercetătorii din Franţa.

Metodele de înlăturare a părului din zona inghinală, precum epilarea braziliană îi poate face pe oameni extrem de vulnerabili la boli cu transmitere sexuală.

Studiul a investigat riscul de dezvoltare a unei infecţii virale ale pielii, numită Molluscum contagiosum, care cauzează excrescenţe şi umflături.

Reprezentanţii Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, susţin că oricine poate lua această infecţie prin orice tip de contact al al pielii.

În ultimii ani, Molluscum contagiosum s-a răspândit mai mult ca o infecţie cu transmitere sexuală. Tătuşi, chiar dacă ea provoacă mâncărime, durere şi iritaţii, infecţia nu este catalogată drept una serioasă.

Ca urmare a acestui lucru, oamenii de ştiinţă au suspectat că metodele de înlăturare a părului pubian au legătură cu numărul tot mai mare de cazuri de Molluscum contagiosum. Prin urmare, specialiştii francezi au realizat un studiu pe 30 de persoane, 24 de bărbaţi şi 6 femei care în perioada 2011-2012 fuseseră diagnosticate cu Molluscum contagiosum.

Cauza acestor infecţii era contactul sexual, iar 93% dintre pacienţi obişnuiau să îşi înlăture părul pubian prin metode precum epilarea braziliană sau raderea. De asemenea, o treime dintre pacienţi aveau cel puţin o altă boală de piele precum infecţii bacteriene sau veruci genitale.

Rezultatele studiului sugerează că astfel de metode înlăturare a părului pubian cresc riscul de apariţie a infecţiilor de piele în timpul actului sexual.

În principiu, experţii sunt de părere că înlăturarea părului pubian face ca riscul de a contracta boli de piele să fie mai mare. Tăieturile sau umflăturile provocate de epilare pot face ca virusul să invadeze mai uşor corpul individului.

Dr. Mary Gail Mercurio, profesor în cadrul University of Rochester Medical Center, a explicat că mare parte dintre pacienţii care suferă de Molluscum contagiosum obişnuiesc să se epileze. „Le spun pacienţilor mei să nu se mai epileze până când condiţia este sub control, deoarece epilarea poate determina infecţia să se extindă”, a explicat aceasta.

Sursa: Descopera.ro

Share this article :

0 comentarii:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Copyright © 2013. Descopera - All Rights Reserved
Template Created by Descoperi
Proudly powered by Blogger