Cine se trezeste de dimineata departe ajunge? Se pare ca nu!

miercuri, 27 martie 2013


  Trezitul de dimineață nu aduce neapărat succesul în viață

  Cercetătorii de la Universitatea din Madrid au descoperit că „păsările de noapte” sunt, de regulă, mai înţelepte şi mai bogate decât persoanele care se trezesc dimineaţa devreme.
Studiul a fost efectuat pe 1.000 de adolescenţi, iar rezultatele au arătat că persoanele care preferau să stea treze noaptea târziu prezentau un tip de inteligenţă asociat slujbelor prestigioase şi veniturilor mari.
  În schimb, persoanele care se trezeau dimineaţa devreme obţineau rezultate mai bune la examene, iar acest lucru este posibil să se datoreze faptului că majoritatea cursurilor au loc la ore nepotrivite pentru „păsările de noapte”.

  Cercetătorii au analizat obiceiurile şi ritmul circadian al tinerilor pentru a stabili dacă acestora le place să stea treji mai târziu şi să nu se trezească dimineaţa devreme sau dacă preferau să se culce devreme pentru a se trezi în zorii zilei.

  Specialiştii au măsurat performanţa şcolară şi „inteligenţa inductivă” (cea asociată rezolvării de probleme), ţinând totodată cont de notele obţinute la şcoală la cele mai importante materii.
Rezultatele au arătat că „păsările de noapte” aveau scoruri mai mari în ceea ce priveşte „inteligenţa inductivă” decât persoanele care se trezeau dimineaţa devreme. „Inteligenţa inductivă” este considerată o estimare bună a inteligenţei generale şi este asociată reuşitelor şcolare.

Sursa Descopera.ro
Share this article :

0 comentarii:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Copyright © 2013. Descopera - All Rights Reserved
Template Created by Descoperi
Proudly powered by Blogger