Computerul, pericol casnic

joi, 11 iunie 2009


Cine-si ia computer acasa, o face pe riscul lui - sau al copiilor lui, deoarece copii sunt, cel mai adesea, victimele accidentelor casnice produse din cauza computerului.
Un studiu care a analizat date adunate in 13 ani a demonstrat ca numarul de accidente in care a fost implicat computerul de acasa a crescut ingrijorator, cei mai adesea victimele fiind copii. 78.000 de pacienti au fost tratati in spitalele americane (evident, fara a mai lua in calcul cucuiele marunte, pentru care parintii n-au dus copiii la spital) intre anii 1994 si 2006. Numarul de raniri a crescut cu 732% - de peste doua ori mai mult decat a crescut numarul de gospodarii in care exista computer.
Cele mai multe victime se intalnesc in randul copiilor sub cinci ani; de obicei e vorba despre copii care s-au impiedicat de cabluri sau carora le-a cazut monitorul in cap. Desi majoritatea ranilor nu au fost grave, au existat si cazuri serioase, precum cel al unui baietel de 6 ani care, in 1998, a suferit arsuri din cauza unui incendiu declansat de varsarea unei bauturi peste computer.
Sursa: BBC News
Share this article :

0 comentarii:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Copyright © 2013. Descopera - All Rights Reserved
Template Created by Descoperi
Proudly powered by Blogger