Petrol si gaze in Arctica

duminică, 7 iunie 2009


Aproximativ 30 % din rezervele de gaze naturale ale lumii si 13 % din rezervele de petrol s-ar gasi in in Arctica, dupa cum arata o harta realizata de cercetatorii americani.
Specialistii US Geological Survey, care au cartat zacamintele de petrol si gaze naturale ale lumii, au subliniat ca mare parte a zacamintelor din regiunea arctica se afla in mediul submarin, in scuturile continentale. Desi, dupa afirmatiile oamenilor de stiinta care au realizat studiul, existenta acestor zacaminte nu este de natura sa modifice radical distributia geografica a productiei de petrol, aceste resurse s-ar putea dovedi foarte importante pentru tarile din zona.
De altfel, mai multe tari care detin teritorii in Arctica, precum Rusia, Statele Unite, Canada, Danemarca si Norvegia au intreprins deja, in ultimii ani, incercari de a-si proclama suveranitatea asupra unor parti din Arctica. In 2007, doua mini-submarine civile rusesti au coborat pe fundul oceanului pentru a colecta mostre geologice si probe de apa si au folosit prilejul pentru a instala acolo o capsula din titan, cu un steag al Rusiei.

Sursa: BBC News

Share this article :

0 comentarii:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Copyright © 2013. Descopera - All Rights Reserved
Template Created by Descoperi
Proudly powered by Blogger