Apple breveteaza un nou sistem de protejare a iPhone-urilor

joi, 21 martie 2013

Desi vine greu de crezut, inginerii companiei Apple au trimis spre brevetare un sistem care permite iPhone-urilor sa detecteze daca utilizatorul le-a scapat din mana si ele urmeaza sa se loveasca de asfalt/orice suprafata, si sa modifice centrul de greutate pentru a proteja componentele fragile. Mai exact, iPhone-urile si-ar putea proteja ecranul, sau eventual carcasa prin aceasta solutie gandita de catre Apple, modificarea centrului de greutate alterand si modul in care dispozitivul se loveste de acea suprafata dura.

In one example, the protective mechanism is configured to alter the device orientation as the device is falling. This may allow a less vulnerable portion of the device to impact the surface at the end of a freefall. For example, the protective mechanism may be activated to rotate the device so that it may impact a surface on its edge, rather than on a screen portion.

Sistemul ar utiliza senzori precum accelerometri sau giroscopul pentru a determina daca terminalul se afla in cadere, un alt senzor i-ar putea determina distanta fata de suprafata dura, procesorul calculand sitanta, viteza de deplasare dar si modul in care trebuie schimbat centrul de greutate. Apple a gandit o serie de mecanisme prin care poate fi schimbat centrul de greutate, printre ele numarandu-se utilizarea unor componente mobile in terminale, retractarea butoanelor, folosirea unor contragreutati, etc, insa e putin probabil sa vedem asa ceva intr-un terminal foarte curand.

Ideea celor de la Apple poate fi aplicata si la tablete sau laptop-uri, insa nu va ganditi ca o veti vedea prea curand.

Sursa: iDevice.ro

Share this article :

0 comentarii:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Copyright © 2013. Descopera - All Rights Reserved
Template Created by Descoperi
Proudly powered by Blogger