Aborigenii vor fi primii loviti de schimbarile climatice

miercuri, 10 iunie 2009


Triburile de aborigeni care traiesc in indepartata regiune australiana Outback, vor fi primii cetateni ai planetei care vor suferi efectele tot mai pronuntate ale incalzirii globale. Un raport al expertilor australieni avertizeaza si in privinta depresiilor traite de acesti oameni in momentul in care isi vor vedea tinuturile traditionale ravasite de schimbarile climatice.
Raportul, publicat in Medical Journal of Australia, avertizeaza autoritatile federale si guverul de la Canberra sa ia masuri urgente pentru a limita “cel mai dramatic impact al schimbarilor climatice asupra unor populatii traditionale, inregistrat pana in prezent”.
“Cresterea temperaturilor, si intensificarea vanturilor fierbinti vor duce la cresterea incidentei bolilor cardiovasculare si ale sistemului respirator in randul bastinasilor. Cresterea frecventei febrei dengue, raspandita de un virus transportat de tantari, precum si diareea cronica, sunt cele mai comune afectiuni in conditiile de seceta si ariditate prelungita, adauga autorii studiului, Amanda Barnard si Donna Green.
Considerat drept cel mai arid si mai uscat continent al Terrei, Australia va fi primul continent lovit de efectele incalzirii globale. Aborigenii reprezinta cea mai saraca minoritate din populatia totala de 21 milioane oameni care populeaza continentul de la Antipozi. Aborigenii prezinta de asemenea cea mai mare rata a mortalitatii, decedand in medie cu 17 ani mai devreme decat ceilalti australieni.

Sursa : TheIndependent
Share this article :

0 comentarii:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Copyright © 2013. Descopera - All Rights Reserved
Template Created by Descoperi
Proudly powered by Blogger