Calatoriile spatiale indelungate te fac mic, gras si urat

duminică, 7 iunie 2009


Conform oamenilor de stiinta ai Colegiului Universitar Londonez, aventurile spatiale indelungate despre care se crede ca vor fi intreprinse in viitorul nu foarte indepartat, vor avea influente nefaste asupra astronautilor, lasandu-i pe acestia scunzi, supraponderali si intr-un grad avansat de calvitie si deformare.
Cercetatorii sunt de parere ca traiul la bordul unei aeronave calatoare prin spatiul cosmic pentru mai multi ani, poate si pentru mai multe generatii, poate afecta agresiv aspectul corpului uman, deoarece niciun fel de efort nu este necesar pentru deplasare sau pentru mentinerea temperaturii in imponderabilitate. Gravitatia apropiata de zero ii va tine pe astronauti intr-un prag al stagnarii, cauzand atrofierea musculaturii si a osaturii lor, este de parere astrobiologul Lewis Dartnell de la Colegiul Universitar Londonez.

“Necesitatea foarte redusa a depunerii de efort pentru miscarea in microgravitatie si mediul care nu este niciodata prea fierbinte sau prea rece vor face din viitorii cosmonauti, barbati si femei, niste fiinte sedentare si dolofane. In absenta gravitatiei, fluidul cranian s-ar deplasa spre partea superioara a acestuia, ceea ce i-ar da o forma permanent umflata, disproportionata. Mai mult, neexistand nevoia parului de a apara capul sau a genelor sa previna patrunderea prafului in ochi, astronautii viitorului ar putea deveni complet spani”, a mai adaugat specialistul.

Se asteapta ca telescopul spatial Kepler, care a fost lansat mai devreme in acest an, sa descopere zeci de planete asemanatoare Pamantului, orbitand stele indepartate. Unele dintre acestea ar putea gazdui forme complexe de viata. Dar chiar si cele mai apropiate stele sunt la distante suficient de mari incat drumul pana la el sa dureze generatii. In aceste conditii, ar putea fi destul de dificil pentru echipajele umane ale unor astfel de misiuni sa evite “transformarea”.
Sursa: The Telegraph
Share this article :

0 comentarii:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Copyright © 2013. Descopera - All Rights Reserved
Template Created by Descoperi
Proudly powered by Blogger