Royal Navy trage cu tunul in O.Z.N.-uri

duminică, 7 iunie 2009


O nava de razboi apartinand Marinei Militare Britanice a fost doar la cateva secunde distanta in fata deciziei de a trage cu armamentul de la bord in mai multe obiecte zburatoare neidentificate. Rapoartele anterioare incidentului relateaza ca OZN-urile in cauza fusesera detectate in prealabil de radarele navei.
HMS Daring, un distrugator din categoria Royal Navy 45, era andocat in portul Liverpool, cand radarele de la bord au semnalat prezenta catorva OZN-uri de culoare portocalie si forma sferica, care zburau intre sudul Liverpool-ului si orasul Southampton.
Tunurile cu care este echipata nava de razboi sunt actionate de radare, cu specificatia ca radarele militare, spre deosebire de cele civile, actioneaza pe frecvente diferite. Asa se explica de ce OZN-urile respective nu au fost detectate de radarele aeroporturilor din zona.

Oficiali din partea marinei incearca sa dea o alta turnura evenimentului declarand ca OZN-urile observate in prealabil de numerosi martori oculari, nu ar fi altceva decat proiectile luminoase lansate de fortele militare pentru a testa eficacitatea radarelor.
Aceste proiectile luminoase au ca scop derutarea radarelor care vad o tinta confuza injurul unui avion care poate penetra astfel supravegherea radar. Explicatiile nu au convins pe nimeni, mai ales ca nava militara era echipata cu radare de ultima generatie care pot face diferenta intre orice fel de obiecte zburatoare. HMS Daring detine radarele in cauza care activeaza automat tunurile de tip Phalanx, arme capabile sa traga mai mult de 3 000 de proiectile pe minut.

Sursa : TheRegister
Share this article :

0 comentarii:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Copyright © 2013. Descopera - All Rights Reserved
Template Created by Descoperi
Proudly powered by Blogger