Viitorul apartine centralelor geotermale

duminică, 7 iunie 2009


Specialistii britanici vor dezvolta in curand o tehnologie complet ecologica care va livra energie electrica intregii tari. In aceasta directie vor inaugura deja prima centrala electrica care produce electricitate din energia geotermala, adica din caldura proprie emanata de planeta noastra.
Centrala reprezinta rezultatul unui proiect comun de colaboare intre Eden Project, un complex ecoturistic din Cornish care cuprinde si cea mai mare sera de legume din lume, si EGS Energy, o companie de energie geotermala. Centrala de ultima generatie va fi amplasata in apropiere de orasul Saint Austell si va produce zilnic circa trei megawati de electricitate, adica aceeasi cantitate produsa de o turbina eoliana. Cantitatea de energie produsa va fi mai mult decat suficienta pentru a acoperi nevoile energetice alae oraselului Eden.

Inginerii care au lucrat la acest proiect sunt de parere ca energia geotermala emanata de placile de granit din Cornish poate acoperi in viitor nu mai putin de 10% din consumul de electricitate din Marea Britanie.

Sursa : The Independent
Share this article :

0 comentarii:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Copyright © 2013. Descopera - All Rights Reserved
Template Created by Descoperi
Proudly powered by Blogger